En Hızlı Nasıl Boşanırım? Boşanma Davası ve Detayları


Boşanma Davası Türleri Nelerdir?

  • Anlaşmalı
  • Çekişmeli

 

Boşanma Davası Sebepleri Nelerdir?

Kanuna göre boşanma sebepleri;

  • Zina,
  • Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış,
  • Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme
  • Terk
  • Akıl Hastalığı
  • Evlilik Birliğinin Sarsılması

 

Anlaşmalı Boşanma Şartları Nelerdir? Anlaşmalı Boşanma Tek Celsede Biter Mi? En Hızlı Nasıl Boşanırım?

En hızlı ve en az yıpratıcı boşanma şekli anlaşmalı boşanmadır. Anlaşmalı boşanmaya ilişkin sürecin seyrinde ilerlemesi halinde dava tek celsede biter. Anlaşmalı olarak boşanmak için boşanma, nafaka, tazminat, çocuk varsa çocuğun velayeti konularında anlaşmış olmak gereklidir. Mal paylaşımı konusunda anlaşmak şart değildir. Ev, araba, birikim konuları başka bir davanın konusudur. Ayrıca görülebilir.  Anlaşmalı boşanmada her iki tarafın da mahkemeye bizzat gelmesi ve her konuda anlaştıklarını beyan etmeleri gerekir. Tarafların mahkeme huzurunda anlaştıklarını söylememeleri halinde dava çekişmeliye döner ve çekişmeli boşanma şeklinde devam eder. Anlaşmalı boşanma için evliliğin dava açılış tarihi itibariyle 1 yılı doldurmuş olması gerekir. Ancak 1 yılı doldurmayan evliliklerde her iki taraf da anlaşmaya niyetliyse bir tanık göstererek yine boşanma sağlanabilir. Her halükarda her kararın farklı farklı hukuki sonuçları olabileceği için bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir. Herkesin dosyası kendine özgü, kendine hastır. Bu nedenle her evlilik kendi dinamikleri içinde değerlendirilmeli, buna göre bir yol çizilmelidir.

(Anlaşmalı boşanma protokolü hazırlatmak, anlaşmalı boşanma sürecinizde danışmanlık almak ve istinaftan feragat dilekçesi edinmek için 0536 459 43 57 numaralı hatta Whatsapptan mesaj atarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.)

Anlaşmalı boşanmada davaya girip çıkınca boşanmış olur muyuz, hemen nüfusa düşer mi?

Duruşmada boşanmaya karar verilir ancak süreç hemen sonlanmaz, bu karara itiraz etmek için bellirli bir süre vardır ya bu süre beklenmelidir ya da iki taraf da mahkemeye herhangi bir itirazları olmadığına dair istinaftan feragat dilekçesi verilmelidir. Bu süre de geçtikten ya da gerekli dilekçeler verildikten sonra kesinleşme şerhi verildiği zaman boşanma tam olarak gerçekleşir.

Çocuğun Velayeti Kime Verilir?

Çocuğun velayeti verilirken çocuğun üstün yararı gözönünde bulundurulur. Bunun için çocuğun yaşına, cinsiyetine, ebeveynleriyle olan ilişkisine, ekonomik ve sosyal durumlarına bakılır. Uzman pedagoglar ile görüşme yapılarak raporlar hazırlanır.

Ses ve Video Kayıtları Delil Olarak Kullanılabilir mi?

Hukuka uygun elde edilen ses ve videolar davalarda delil olarak kullanılabilir.  

Telefon Konuşmaları Mahkeme Tarafından Bulunup Dinlenebilir Mi?

Dava sürecinde tarafların yaptığı konuşmalara dair kayıtlar mahkeme kanalıyla operatörlerden istenebilir. Ancak bu kayıtlarda telefon konuşmaları çıkmamaktadır. Yalnızca kişinin hangi numaralarla hangi saatler kaç dakika görüştüğüne ilişkin dökümler gelir.

Whatsapp Konuşmaları Mahkeme Tarafından Bulunabilir Mi?

Hayır whatsapp konuşmaları mahkeme tarafından bulunamamaktadır.

 

 

 

DİKKAT!

Web sitesindeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı Av. Bersu KILIÇ KOPAN'a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitedeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır.