2021 Yılı İtibariyle Ankara Mahkemeleri

2021 Yılı İtibariyle Ankara Mahkemeleri

 

2021 yılı itibariyle Ankara Merkez Adliyelerinde

 

75 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ,

37 AĞIR CEZA MAHKEMESİ,

2 ÇOCUK AĞIR CEZA MAHKEMESİ,

5 ÇOCUK MAHKEMESİ,

1 FİKRİ VE SINAİ HAKLAR CEZA MAHKEMESİ,

2 İNFAZ HAKİMLİĞİ,

30 AİLE MAHKEMESİ,

14 ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ,

68 İŞ MAHKEMESİ,

19 İCRA HUKUK MAHKEMESİ,

14 TÜKETİCİ MAHKEMESİ,

35 ANKARA İCRA DAİRESİ

 

bulunmaktadır. Bir başka yazımızda (https://www.bersukilic.av.tr/haber-detay/2021-yili-ankara-adliyelerinin-guncel-durumu) bu mahkemelerin bulunduğu yerlere ilişkin bilgiler ve mahkemelere nasıl gidileceğine ilişkin bilgiler yer almaktadır. Ankara'da bütün mahkemelerin bir arada bulunduğu bir bina bulunmamaktadır. Bu nedenle dosyanızın görüldüğü mahkemenin hangi adliyede olduğunu araştırıp adliyeye gitmek gerekmektedir.

 

Dosyamın bulunduğu mahkeme neden değişti? Dosya numaram neden değişti?

Ankara adliyelerindeki bazı mahkemelerin farklı bir ek binaya taşınmasıyla birlikte çift hakimli mahkemeler ve mahkeme kalemleri bölündü. Bu bölünmeye örnek vermek gerekirse taşınmadan önce Ankara'da 20 Aile Mahkemesi varken taşınmayla birlikte 30 Aile Mahkemesi oldu. Bu nedenle bazı dosyalar yeni açılan mahkemelere geçti. Bu değişiklik beraberinde dosyaların yeni bir numara almasını gerektirdi. Bu değişiklikten yalnızca bazı dosyalar etkilendi yani dosyanızın bulunduğu mahkeme ve dosya numaranız değişmemiş de olabilir. Dosyanızın bulunduğu mahkeme ve dosya numaranız değiştiyse artık dosyanızın takibini bu mahkemeden yeni numarasıyla yapmanız gerekecektir.


DİKKAT!

Web sitesindeki tüm makale ve içeriklerin telif hakkı Av. Bersu KILIÇ KOPAN'a aittir. Tüm makaleler hak sahipliğinin tescili amacıyla elektronik imzalı zaman damgalıdır. Sitedeki makalelerin kopyalanarak veya özetlenerek izinsiz bir şekilde başka web sitelerinde yayınlanması halinde hukuki ve cezai işlem yapılacaktır.